ВЕСТИ

Одјава

24. 8. 2013. Рубрика: Вести

После десетак година на интернету, неколико обарања сајта, и обавештења од нашег провајдера о текућој, необично селективној и индивидуализованој зарази Српског Листа вирусом, одлучили смо да наш сајт макнемо са нишана наших – и не само наших – душмана.

Немамо, наиме, ни новца ни људи да се носимо са организацијама и кабалима којима не мањка ни једног ни другог. Уклањајући и нас из јавности само ће убрзати оно што је свима сем њима очито: своју пропаст.

Српска Револуција ће се десити, и неће им ићи у корист.

 

Момчило Селић
Главни и одговорни уредник Српскога Листа

Прочитајте цео текст

Кад бисмо могли да нестанемо

1. 8. 2013.Аутор: Јања Гаћеша Рубрика: Вести

Власти из Београда позивају Србе са Косова и Метохије да изађу на локалне изборе заказaне за трећи новембар. Они кажу да је то добро за нашу будућност, а ми бисмо најрадије да нестанемо.

Зашто?

Последњих година у Грачаници су асфалтиране многе улице, отворени спортски терени, направљени тротоари. У месту постоји и видео надзор, направљени су паркови на сваком кораку, постављене дрвене клупе на сваких неколико метара, а ту су и жардињере са петунијама…

Прочитајте цео текст

Обавештење

13. 6. 2013. Рубрика: Вести

Све што објављујемо промишљено је и одвагано много пута. За оне који верују у сталне душевне преображаје и „реформе“, позивајући се у својим увек новим инкарнацијама на иста начела општег добра, човекољубља и истине, овај сајт је погрешна адреса.

Прочитајте цео текст

Збег у настајању

8. 6. 2013.Аутор: Јања Гаћеша Рубрика: Вести

Све и да се потписани Споразум спроведе до последњег слова, за Србе Косова и Метохије он не ваља, јер њиме дајемо легитимитет „држави Косово“. У тој „држави“ неће међутим важити српска документа, јер њима нећемо на пример моћи регистровати возило са „РКС“ или „КС“ таблицама нити гласати на такозваним косовским изборима, нити плаћати порез, и ко зна шта све још не. Зато, нека престану да нам причају бајке.

За нас, то је издаја!

Схвата ли то, ико?

Прочитајте цео текст

Никоме више не верујемо

13. 5. 2013.Аутор: Јања Гаћеша Рубрика: Вести

Слушамо о криминалу на северу Покрајине а живимо на територији у Европи првој по трговини дрогом, људским органима, белим робљем, која штити и крије своје нарко шефове, која нема привреде, нити било чега осим лажи, преваре и насиља…

Можда се не мора умрети, али се та лажнa „држава“ мора прихватити…

Гарант „бољег живота“ нам је НАТО пакт, и то написмено. Мало ли је! То су Они који нас бомбардовали, чије су униформе носиле убице жетелаца у Старом Грацку, нико од Њих није ни прстом мрднуо да се џелати пронађу, и тако спере љага са „миротвораца“…

Правдања Оних коју су „тешком муком изборили споразум“ прелазе границе разума. Изазивају чуђење, гађење, па – мимо све муке – и смех…

И под утиском свега тога дођете кући, а воде нема. Грачаница и српска села у околини ње од пре десет дана имају рестрикције воде у трајању од 18 сати. Баш су уочи Ускрса решили да чисте Грачаничко језеро од алги.

Прочитајте цео текст

Обавештење

25. 4. 2013.Рубрика: Вести

Крајем марта у Београду је отворена нова, национална књижара, „Традиционална књига“. Налази се у Крушедолској улици 1Б, прекопута парохијског дома Храма Светог Саве. У књижари се могу наћи дела посвећена актуелним темама и догађајима и књиге из националне историје какве су биле изложене једино у сада затвореној књижари „Никола Пашић“…

Прочитајте цео текст

Грачаница, Рабовце, Старо Грацко, Кузмин, Жач,...

1. 1. 2013.Аутор: Јања Гаћеша Рубрика: Вести

Борба за опстанак на Косову и Метохији је тешка, свакодневна. На делу је невиђени притисак Приштине прикривен лицемерјем њених западних учитеља.

Зато храбримо једни друге да морамо преживети, опстати, никако не дозволити да нас сломе.

Прочитајте цео текст

Наметнута реалност

7. 12. 2012.Аутор: Јања Гаћеша Рубрика: Вести

Власт у Београду се хвали тиме да ће српски полицајци и цариници на Мердару сада бити на месту где је до сада био албански пункт. Представљају као успех то што ће непуних сто метара ући на територију Косова. Но долазак албанских цариника на север, на прелаз Јариње, где их досад није било, не помиње се отворено. Ту су до сада били само странци. Албанци су овим споразумом, уз потпис српске власти, заузели Јариње – односно север Покрајине.

Прочитајте цео текст

Протестни марш против цепања Србије

3. 12. 2012. Рубрика: Вести

Пристајући на успостављање граничних прелаза са Косовом и Метохијом, Влада Србије отворено крши Устав. Обавеза је свих држављана Србије да заштите Устав и успротиве се успостављању такве границе. (…)

Позивамо све родољубе да нам се 10. децембра 2012. придруже у 17,00 испред Саборне цркве, одакле ћемо се упутити ка Председништву, Влади и Уставном суду Србије, да заједно са севером КиМ захтевамо укидање анти-уставне, анти-историјске, анти-народне границе са Косовом и Метохијом.

Прочитајте цео текст

Минско поље уместо гробља

11. 11. 2012.Аутор: Јања Гаћеша Рубрика: Вести

Породица Станојевић је, пре више од годину дана, тик уз гроб своје мајке пронашла две нагазне мине. Бог их је спасио. Све су пријавили полицији и КФОР-у, а они су их убрзо и активирали. Из полиције су саопштили да је реч о заосталим минама, али им нико у селу није поверовао.

‘‘Сахрана је била три месеца пре проналажења мина, и немогуће је да их нико није видео или, не дај Боже, активирао док је копана рака или касније. Тачно су знали да сваке суботе обилазе гроб и накнадно су их поставили. Тако су Станојевиће натерали да одустану од одласка на гробље. То је једина истина, а они могу да је прикривају’‘, тако су у селу прокоментарисали саопштење полиције. Истоветно искуство имала је неколико месеци пре и породица Тодоровић. (…)

Дешавало се да, када се неко у селу упокоји, фамилија прво оде до КФОР-а и замоли да прегледају гробље, бар тај део где ће бити сахрана. Углавном су одбијани. Знате шта се у том случају уради? Неко из куће упокојеног поведе раднике на гробље, остави их испред улазне капије и крене сам да тражи мине, својим телом. Како да пусти људе да погину! Док траје претрага у кући преминулог влада тишина, јер се плаше експлозије. Страх их тера да на тренутак забораве на жалост која их је снашла. Тек када се испита терен, почиње копање раке. Онда се брину да се сви који крену на гробље живи са њега врате. Жалиће упокојеног после, само да још неко не погине.

Прочитајте цео текст

Српски национални програм

Саопштења Владе Републике Српске Крајине

Покрет Срби

PATRIOTA

Претрага српских патриотских сајтова

Претрага сајта:

Досадашњи бројеви Српског листа:

 1. О злу (мај 2007.)
 2. О досезању добра
  (мај 2004.)
 3. Оклеветани рат
  (март 2004.)
 4. Право или правда?
  (децембар 2003.)
 5. О сопству (јун 2003.)
 6. О соју (мај 2003.)
 7. О слободи
  (април 2003.)
Излог

Никола Живковић: Берлински записи I-IV Никола Живковић
Берлински записи I-IV

Срђан Воларевић: Да л има смрти за нас који смо остали без отаџбине Срђан Воларевић
Да л има смрти за нас који смо остали без отаџбине

Иван Иљин: Бела идеја Иван Иљин
Бела идеја

Тања Булатовић: Године после Тања Булатовић
Године после

Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку

Момчило Селић: Понт Момчило Селић
Понт

Срђан Воларевић: Извештај из земље Лотофага Срђан Воларевић
Извештај из земље Лотофага

Василиј Штрандман: Балканске успомене Василиј Штрандман
Балканске успомене

Витомир Пушоњић: Ђе ти је то Врбово Витомир Пушоњић
Ђе ти је то Врбово