Одзив

24. 8. 2013.Аутор: Момчило Селић Рубрика: Одзив

Онима који би ме затукли макар речју казао бих зато следеће: нико ко се свим фазама ФНРЈ, СФРЈ и СРЈ није колико-толико активно супротставио, или ко је Отаџбинске ратове од 1991. до данас одседео или „коментарисао“ не може с правом тврдити да је живео поштено и часно – осим оних који су заиста веровали да служе најсавршенијем друштвеном уређењу свих векова.

(…)

Јер Бити се може искључиво Живљењем а не штреберским прихватањем Традиције, ма колико драгоцене, па и истините. Предање је упут, а живљење њиме једино чиме му се одаје почаст. Право „Знање“ људима је у самој поставци недоступно, колику год потребу сви ми за Њиме имали – као и за Животом који се, ипак, завршава Смрћу.

Прочитајте цео текст
10. 4. 2013.Аутор: Александар Тијанић Рубрика: Одзив

Na stranu obostrano lose misljenje Momcila Selica i mene.Moj otac Jordan Tijanic bio je 41 zavrsna godina vazduhoplovne kraljevske akademije…

Прочитајте цео текст
7. 4. 2013.Аутор: Бранислава Станковић Рубрика: Одзив

И, који ће то патриота из арапског кабриолета махати слуђеном народу, док га води у пропаст?

Прочитајте цео текст
11. 6. 2012.Аутор: Никола ВарагићРубрика: Одзив

Нови народни договор није народни договор, неће водити ка постизању националног и друштвеног консензуса око прошлости и будућности ако у њему не учествују сви делови друштва. Дакле, и они делови који нису блиски и чврсто везани за СПЦ са једне стране и Комунистичку партију са друге стране. Систем могу да промене људи који су другачијег менталног склопа, другачијих моралних вредности, другачијих радних навика. Значи, не говорим да треба одбити неког само зато што је социјалиста. Или прихватити неког само зато што је Србин православац.

Прочитајте цео текст
22. 2. 2012. Рубрика: Одзив

Зато никада више не претварајте Б у П увек пишите и говорите СРБ – а не СРП – јер убијате БОГА у себи СРПОМ. Богохулно је писати СР(П)ски домен СРБ.

Прочитајте цео текст
10. 1. 2012.

У тексту Нови ватиканско-усташки напад на Србе, објављеном 5. јануара у оквиру наше рубрике Одзив, нехотично је учињена грешка јер су речи историчара Мирослава Свирчевића приписане аутору дописа, Бранку Ђаковићу…

Прочитајте цео текст
5. 1. 2012.Аутор: Бранко ЂаковићРубрика: Одзив

После пада Берлинског зида и глобалног комунистичког поретка 1989, Ватикан је наставио у свом прозелитистичком деловању на Балкану тамо где је стао 1945. Очигледно је да Света столица жели да што пре надокнади време „изгубљено” током трајања комунизма, посебно стога што су се њени интереси данас потпуно поклопили с интересима САД и Велике Британије.

Прочитајте цео текст
18. 10. 2011. Рубрика: Одзив

Ево, након прочитаног задњег објављеног чланка, у мени се утврђује мисао: Како ова штива учинити читанијим? Како да не тихују само овдје, на Српском листу? Морам рећи шта мислим, без икакве задње намјере. Најприје, сви чланци су заиста изврсни. Али, предуги су. Не сумњам да постоји разлог за то, али мислим да је њихова дужина крупан разлог да их читаоци без великих мотива не прочитају до краја. Имате ли неко рјешење за то – наравно, ако уопште мислите да треба нешто рјешавати? Да ли је могуће, под условом да то има смисла, да се напишу или скраћене верзије или нека врста извода?

Прочитајте цео текст
18. 7. 2011. Рубрика: Одзив и Вести

Драги уредници,

Не знам да ли ми се фитиљ скратио, али нешто ми звони на узбуну; јуче сам вам послао један имејл који се можда неком није допао. Пошаљем га јутрос поново на риплај ол, кад он, уместо да се појави у сент ајтемс, одмах се створи у инбоксу!? Неко је побркао лончиће…

Прочитајте цео текст
8. 7. 2011. Рубрика: Одзив

Поштовано уредништво,

Поводом вашег чланка Дејана Стевановића Српска ћирилица и српска латиница – стање и перспективе, удружење Ћирилица, Београд има крупне примедбе на такав начин размишљања, па вам шаљемо наш коментар на увид.

Прочитајте цео текст

Српски национални програм

Саопштења Владе Републике Српске Крајине

Покрет Срби

PATRIOTA

Претрага српских патриотских сајтова

Претрага сајта:

Досадашњи бројеви Српског листа:

 1. О злу (мај 2007.)
 2. О досезању добра
  (мај 2004.)
 3. Оклеветани рат
  (март 2004.)
 4. Право или правда?
  (децембар 2003.)
 5. О сопству (јун 2003.)
 6. О соју (мај 2003.)
 7. О слободи
  (април 2003.)
Излог

Никола Живковић: Берлински записи I-IV Никола Живковић
Берлински записи I-IV

Срђан Воларевић: Да л има смрти за нас који смо остали без отаџбине Срђан Воларевић
Да л има смрти за нас који смо остали без отаџбине

Иван Иљин: Бела идеја Иван Иљин
Бела идеја

Тања Булатовић: Године после Тања Булатовић
Године после

Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку

Момчило Селић: Понт Момчило Селић
Понт

Срђан Воларевић: Извештај из земље Лотофага Срђан Воларевић
Извештај из земље Лотофага

Василиј Штрандман: Балканске успомене Василиј Штрандман
Балканске успомене

Витомир Пушоњић: Ђе ти је то Врбово Витомир Пушоњић
Ђе ти је то Врбово